Center for Bygningsbevaring Logo

KURSUSDAG 04
Interiørrestaurering. Maler – marmorering & ådring

Afholdes i Raadvad 
Mandag den 7. oktober 2019 (teori og workshop)
(Kursusdag 05 - tirsdag den 08. oktober kan tilvælges, hvis man ønsker fordybning)

PROGRAM som pdf

Kurset giver indsigt i hvordan man kan istandsætte interiører i fredede –og bevaringsværdige bygninger med traditionelle metoder og teknikker. På to kursusdage er temaet marmorering og ådring, hvor man lærer at imitere forskellige marmortyper i både oliemaling og øllasur, samt ådring hvor man lærer at imiterer forskellige træsorter også i både olie og øllasurteknik.

Kursisterne får en kort teoretisk introduktion til teknikkerne sat ind i et historisk perspektiv og fortsætter derefter med at lære, hvordan man laver bundbehandling og derefter bygger malingslagene op et efter et.

Underviserne har kendskab til og har selv benyttet teknikkerne på en lang række fredede og bevaringsværdige ejendomme både ind- og udland. Malermesteren har bl.a. udført arbejder på Frederiksberg Slot og Slotskirke, Amalienborg Slot, Det Norske Storting, Kongeslottet i Oslo samt en lang række herregårde og private villaer og lejligheder.

Målet med kurset er at deltagerne skal kunne se og vurdere lignende arbejder på en mere indsigtsfuld måde fremover.

Dato
Mandag den 07. oktober 2019 (DAG 05 tirsdag den 08. oktober kan tilvælges, hvis man ønsker fordybning)

Tidspunkt
09.30 - 16.00

Sted
Center for Bygningsbevaring i Raadvad
Malermester Martin Behrendts værksted

Tilmelding
Kurset er afholdt.

Pris
Denne kursusdag koster kr. 4.000 (ex. moms)

Målgruppe
Kurset henvender sig til arkitekter, ingeniører, bygningskonstruktører og håndværeker, der arbejder i kommunale eller statslige forvaltninger eller er beskæftigede på tegnestuer og museer, der arbejder med restaurering og istandsættelse af fredede og bevaringsværdige bygninger eller byfornyelse.

Udbytte
Det er kursrækkens samlede mål at kvalificere deltagerne til at arbejde med fredede og bevaringsværdige bygninger og give deltagerne et tværgående netværk mellem myndigheder, forvaltninger, producenter og tegnestuer.

Undervisere
Martin Behrendt, Malermester

Yderligere oplysninger
Anne Lindegaard Center for Bygningsbevaring
Tlf.: 20860758
E-mail: