Center for Bygningsbevaring Logo

Del 4 - Praktiske kursusdage maler, smed, snedker, murer og stenhugger.

KURSUSDAG 16
Malerarbejder - marmorering, ådring og forgyldning

Afholdes onsdag den 22.11.2023 i Raadvad

PROGRAM som pdf

Imitationsmaling er et særligt speciale inden for dekorationsmaleriet, hvor man efterligner et andet materiale, f.eks. poleret marmor eller høvlet træ i fine træsorter, hvilket kaldes ådring og marmorering.

I Danmark nåede imitationsmalingen sit højdepunkt i 1700-tallet, hvor teknikkerne blev anvendt i stor udstrækning i barokkens og rokokoens pragtbygninger med deres mange arkitekturdetaljer. I den efterfølgende klassicistiske periode gik anvendelsen tilbage, men vandt frem på ny i sidste halvdel af 1800-tallet og blev her også brugt i mere almindeligt byggeri, så det er malerteknikker man ofte støder på som restaureringsarkitekt.

Forgyldning er også en meget anvendt dekorationsteknik, der kan foretages på mange forskellige materialer både ude og inde.

På kursusdagen får vi vist og deltagerne afprøver selv nogle af teknikkerne.

Dato
Onsdag den 22.11.2023

Tidspunkt
Kl. 08.30 - 16.00

Sted
Raadvad

Tilmeldingsfrist
Tre uger før kursusdagen

Tilmelding
www.bygningsbevaring.dk/tilmelding

Pris
Denne kursusdag koster kr. 4.900 (ekskl. moms)

Målgruppe

Kurset henvender sig til arkitekter, ingeniører og bygningskonstruktører, der arbejder i kommunale eller statslige forvaltninger eller er beskæftigede på tegnestuer og museer, der arbejder med restaurering og istandsættelse af fredede og bevaringsværdige bygninger eller byfornyelse.

Udbytte

Det er kursrækkens samlede mål at kvalificere deltagerne til at arbejde med fredede og bevaringsværdige bygninger og give deltagerne et tværgående netværk mellem myndigheder, forvaltninger, producenter og tegnestuer.

Indlægsholdere

Søren Vadstrup, arkitekt maa, forskningslektor, KADK
Martin Behrendt, malermester, M. Behrendt & Søn, Raadvad
Tinus Behrendt, malermester, M. Behrendt & Søn, Raadvad

Yderligere oplysninger

Anne Lindegaard, Center for Bygningsbevaring
Tlf.: 2086 0758 
E-mail: