Del 3 - Praktiske kursusdage maler, smed, snedker, murer og stenhugger
KURSUSDAG 15
Smedearbejder – smedejern, støbejern, kobber
Kurset er afholdt
Smedearbejder er uhyre holdbare og karaktergivende bygningsdetaljer på historiske huse, hvis de repareres eller genfremstilles og overfladebehandles korrekt.
Smedefagets blomstringstid var i renæssancen og barokken, hvorfra der er bevaret mange rigt detaljerede gitre, gelændere, port- og dørbeslag, vinduesbeslag, murankre, spir- og fløjstænger, smedede låse m.m.; men også på de tidlige danske romanske og gotiske kirker, klostre og andre bygninger fra 1300 og 1400 årene ses originale, smedede murankre, indvendige trækbånd samt port og dørbeslag.
På kursusdagen hører vi om smedemesterens ønsker og krav til projekt- og udbudsmaterialet. Eftermiddagen byder på introduktion til praktisk essesmedning & støbejern. Jerntyper, smede og støbeteknikker, reparationer, rust- og overfladebehandling.
Det bliver muligt selv at prøve og smede ved ambolt og esse.
Målgruppe
Kurset henvender sig til arkitekter, ingeniører og bygningskonstruktører, der arbejder i kommunale eller statslige forvaltninger eller er beskæftigede på tegnestuer og museer, der arbejder med restaurering og istandsættelse af fredede og bevaringsværdige bygninger eller byfornyelse.
Udbytte
Det er kursrækkens samlede mål at kvalificere deltagerne til at arbejde med fredede og bevaringsværdige bygninger og give deltagerne et tværgående netværk mellem myndigheder, forvaltninger, producenter og tegnestuer.
Indlægsholdere
Anne Lindegaard, arkitekt maa, centerleder, Center for Bygningsbevaring
Søren Vadstrup, arkitekt maa, forskningslektor Det Kongelige Akademi, Institut for Bygningskunst og Kultur
Smedemester Rasmus Bugge, Raadvad Smedie
Smedemester Jan Jensen, Raadvad Smedie
Yderligere oplysninger
Anne Lindegaard, Center for Bygningsbevaring
Tlf.: 2086 0758
E-mail: