Center for Bygningsbevaring Logo

Del 4 - Praktiske kursusdage maler, smed, snedker, murer og stenhugger.

KURSUSDAG 14
Smedearbejder – smedejern, støbejern og kobber

Afholdes onsdag den 08.11.2023 i Raadvad

PROGRAM som pdf

Smedearbejder er uhyre holdbare og karaktergivende bygningsdetaljer på historiske huse, hvis de repareres eller genfremstilles og overfladebehandles korrekt.

Smedefagets blomstringstid var i renæssancen og barokken, hvorfra der er bevaret mange rigt detaljerede gitre, gelændere, port- og dørbeslag, vinduesbeslag, murankre, spir- og fløjstænger, smedede låse m.m.; men også på de tidlige danske romanske og gotiske kirker, klostre og andre bygninger fra 1300 og 1400 årene ses originale, smedede murankre, indvendige trækbånd samt port og dørbeslag.

På kursusdagen hører vi om smedemesterens ønsker og krav til projekt- og udbudsmaterialet. Introduktion til praktisk essesmedning & støbejern. Jerntyper, smede og støbeteknikker, reparationer, rust- og overfladebehandling.

Det bliver muligt selv at prøve og smede ved ambolt og esse.

Dato
Onsdag den 08.11.2023

Tidspunkt
Kl. 08.30 - 16.00

Sted
Raadvad

Tilmeldingsfrist
Tre uger før kursusdagen

Tilmelding
www.bygningsbevaring.dk/tilmelding

Pris
Denne kursusdag koster kr. 4.900 (ekskl. moms)

Målgruppe

Kurset henvender sig til arkitekter, ingeniører og bygningskonstruktører, der arbejder i kommunale eller statslige forvaltninger eller er beskæftigede på tegnestuer og museer, der arbejder med restaurering og istandsættelse af fredede og bevaringsværdige bygninger eller byfornyelse.

Udbytte

Det er kursrækkens samlede mål at kvalificere deltagerne til at arbejde med fredede og bevaringsværdige bygninger og give deltagerne et tværgående netværk mellem myndigheder, forvaltninger, producenter og tegnestuer.

Indlægsholdere

Søren Vadstrup, arkitekt maa, forskningslektor, KADK
Rasmus Bugge, smedemester, Raadvad Smedie

Yderligere oplysninger

Anne Lindegaard, Center for Bygningsbevaring
Tlf.: 2086 0758 
E-mail: