Center for Bygningsbevaring Logo

KURSUSDAG 06
Interiørrestaurering. Maler – forgyldning

Afholdes i Malermester Martin Behrendts Malerværksted i Raadvad 
Onsdag d. 09. oktober 2019 (workshop)

PROGRAM som pdf

Forgyldning har været kendt i årtusinder og er stadig meget anvendt i restaureringsopgaver både på inventar, men også udendørs på metal. Især bygningsdele af træ, sten, marmor og stuk er blevet forgyldt; men man kan også forgylde på andre materialer som f.eks. glas, beton og læder. Foruden belægning med bladguld kan der have været anvendt lueforgyldning og polimentforgyldning.

Hvis man som rådgiver har brug for at kunne vurder hvilke teknikker, der oprindeligt har været anvendt, så er det en stor hjælp selv at have afprøvet nogle af teknikkerne. På kursusdagen er det muligt at både se og høre om forskelle på de forskellige teknikker og materialer og i workshoppen kan kursisterne selv prøve at forgylde med både ægte bladguld, bladsølv samt slagmetal.

Dato
Onsdag den 09. oktober 2019

Tidspunkt
09.30 - 16.00

Sted
Center for Bygningsbevaring i Raadvad
Malermester Martin Behrendts værksted

Tilmelding
Kurset er afholdt.

Pris
Denne kursusdag koster kr. 4.000 (ex. moms)

Målgruppe
Kurset henvender sig til arkitekter, ingeniører, bygningskonstruktører og håndværkere, der arbejder i kommunale eller statslige forvaltninger eller er beskæftigede på tegnestuer og museer, der arbejder med restaurering og istandsættelse af fredede og bevaringsværdige bygninger eller byfornyelse.

Udbytte
Det er kursrækkens samlede mål at kvalificere deltagerne til at arbejde med fredede og bevaringsværdige bygninger og give deltagerne et tværgående netværk mellem myndigheder, forvaltninger, producenter og tegnestuer.

Undervisere
Martin Behrendt, Malermester

Yderligere oplysninger
Anne Lindegaard Center for Bygningsbevaring
Tlf.: 20860758
E-mail: