Center for Bygningsbevaring Logo

Del 2 - Bygningskultur, konstruktioner og installationer.

KURSUSDAG 04
Bæredygtighed og cirkulær økonomi på for eksisterende bygninger og nybyggeri

Kurset er afholdt

PROGRAM som pdf

De bevaringsværdige bygninger og bymiljøer i Danmark udgør en væsentlig del af vores bygningskultur. For byernes og landsbyernes vedkommende endda en betydeligt større del end de fredede bygninger.

De har ikke blot en høj arkitektonisk og kulturhistorisk værdi, de udgør også et stort potentiale i forhold til bæredygtighed og cirkulær økonomi. Teknisk, social og æstetisk holdbarhed er centrale elementer i udviklingen af en bæredygtig bygningskultur.

Kursusdagen omhandler by- og bygningsbevaring samt nybyggeri med afsæt i traditionelle metoder set i et bæredygtigt helhedsperspektiv. Kurset vil behandle emner som FN’s Verdensmål for bæredygtig udvikling, cirkulær økonomi, energiforbedring og indeklimaforhold, bæredygtig transformation samt nybyggeri med klassiske materialer og metoder.

Målgruppe
Kurset henvender sig til arkitekter, ingeniører og bygningskonstruktører, der arbejder i kommunale eller statslige forvaltninger eller er beskæftigede på tegnestuer og museer, der arbejder med restaurering og istandsættelse af fredede og bevaringsværdige bygninger eller byfornyelse.

Udbytte
Det er kursrækkens samlede mål at kvalificere deltagerne til at arbejde med fredede og bevaringsværdige bygninger og give deltagerne et tværgående netværk mellem myndigheder, forvaltninger, producenter og tegnestuer.

Indlægsholdere
Nicolai Bo Andersen, arkitekt MAA, professor MSO, programleder, KADK
Line Kjær Frederiksen, arkitekt MAA, Ph.d.-stipendiat
Søren Vadstrup, arkitekt MAA, lektor, KADK
Søren Bak Andersen, arkitekt MAA, Ph.d.
Inge-Lise Kragh, arkitekt MAA, partner

Yderligere oplysninger
Nicolai Bo Andersen, arkitekt MAA, professor MSO, programleder Kunstakademiets Arkitektskole, Institut for Bygningskunst og Kultur, KADK
Tlf.: 41701671
E-mail.: