Logo

Bygningsbevaring - teori og praksis 2015

06. Tagbelægninger - tegl- og skifertage, efterisolering og tagvinduestyper

Se program

Efteruddannelsen arrangeres af
Center for Bygningsbevaring i Raadvad i samarbejde med Arkitekternes Efteruddannelse

Sted:
Center for Bygningsbevaring
Raadvad 40
DK 2800 Lyngby

Dato:
Torsdag den 12. november 2015

Tidspunkt:
09.00-16.00

Tilmeldingsfrist:
Tre uger før kursusdagen

Pris:
De enkelte kursusdage koster Kr. 3.900 (ex. moms)

Målgruppe:
Kurset henvender sig til museumsfolk, arkitekter, ingeniører og bygningskonstruktører, der arbejder i kommunale eller statslige forvaltninger eller er beskæftigede på tegnestuer, der arbejder med restaurering og istandsættelse af fredede og bevaringsværdige bygninger eller byfornyelse.

Indhold:
Kursusdagen koncentrerer sig på tagarbejder på både fredede og bevaringsværdige bygninger, hvor man stiller en række specifikke krav til både æstetik og materialer, oplægning, inddækninger, rygning mm.
På kursusdagen tages afsæt i både gennemførte byggesager, materialekendskab og en kommunes håndtering af emnet gennem langsigtet lokalplanlægning.
Kursusdagen beskriver de forskellige forhold, man skal være særligt opmærksom på ved tilstandsvurdering, istandsættelse eller omlægning af tegl og skiffertage. Erfaringerne med efterisolering med nyere materialer og løsninger inddrages i undervisningen ligesom der fremvises forskellige typer tagvinduesløsninger.

Udbytte:
Det er kursusdagens mål at give deltagerne indsigt i de problematikker, der knytter sig til tilstandsvurdering, istandsættelse og /eller omlægning af tegl- og skiffertage.

Det er kursrækkens samlede mål at kvalificere deltagerne til at arbejde med fredede og bevaringsværdige bygninger og give deltagerne et tværgående netværk mellem myndigheder, forvaltninger, producenter og tegnestuer.

Undervisere:
Søren Vadstrup, arkitekt maa, lektor, Center for Bygningsbevaring og Kunstakademiets Arkitektskole
Jørgen Jensen, afd. chef, Dragør Kommune
Hans Jørgen Hansen, Raadvads bygningssyn, Center for Bygningsbevaring
Bo Z. Christensen, direktør, Tegulaz

Ordstyrer:
Anne Lindegaard, arkitekt maa, kursusleder, Center for Bygningsbevaring

Yderligere oplysninger:
Anne Lindegaard
Center for Bygningsbevaring
Tlf. 45 96 99 90

Tilmelding

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net) Indtast teksten på billedet